14 січня відбувся брифінг директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Оксани Андієць, заступника директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марії Поліщук та начальника Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, головного державного санітарного лікаря Чернівецької області Наталії Гопко щодо ситуації з гострих респіраторних вірусних захворювань у Чернівецькій області.
Як повідомила Наталія Гопко, за результатами епідеміологічного моніторингу, відмічається зростання кількості ГРВІ і наближення до епідемічного порогу (нині вони на території області не перевищуються). Також зросла кількість пацієнтів з важкими формами ГРВІ, які підлягають госпіталізації.
«Вірусологічні дослідження, які тривають, дають підтвердження циркуляції на території Чернівецької області таких вірусів ГРВІ, як парагрип та аденовірусна інфекція. Зафіксовано циркуляцію вірусу типу А (H1N1)», - зауважила головний державний санітарний лікар області.
У свою чергу Оксана Андрієць поінформувала, що за останню добу (13.01.2016) в області з 1213 пацієнтів, які захворіли на грипоподібні захворювання та ГРВІ, госпіталізовано 95 осіб, з них – 38 дітей. Бригадами екстреної медичної допомоги за 13 січня було здійснено 585 виїздів, з яких 25%  - до пацієнтів з високою температурою, 14% - складають виклики до дітей.
«Випадків смерті від грипу, які були б підтверджені лабораторно, на сьогодні на Буковині немає. З 01 по 13 січня цього року померло троє дорослих людей від пневмонії, 2 людини – в обласній клінічній лікарні, 1 – в лікарні швидкої медичної допомоги. Два випадки смерті, які мали місце в обласній клінічній лікарні, не пов’язані з гострими респіраторними вірусними інфекціями, - наголосила посадовець. – Щодо випадку в лікарні швидкої медичної допомоги, прижиттєво грип у пацієнта не діагностувався, і наразі триває дослідження».
Насамкінець Марія Поліщук закликала буковинців при перших ознаках ГРВІ звертатись до лікарів, адже «вчасно поставлений діагноз – це вчасно призначене лікування». «Такий лікувальний засіб, як «Озертамівір», у лікувальних закладах є в наявності. На сьогодні ми маємо відповідні резерви, які ми перерозподіляємо до всіх обласних лікувальних закладів, місяць назад ми перерозподілили їх до районних лікувальних закладів», - додала посадовець.

За інформацією прес-служби ОДА

 

 

НАВІГАЦІЯ